astrid-kenia.reismee.nl

Eerste dagen APDK

Eerst wil ik jullie bedanken voor de lieve reacties. Het is echt fijn om ze te lezen als je zover van huis ben en alle geliefden zo mis. Bedankt! En ik kijk uit naar de volgende reacties! Mailen mag ook altijd... graag in een Word-bestand zodat ik niet lang op internet hoef.

Nu 2 dagen op APDK gehad. En ja, wat zal ik zeggen: Het is heftig maar ook leuk. Er zijn verschillende afdelingen op APDK, zoals fysiotherapie, ergotherapie, gipskamer, school, eetzalen en 3 slaapzalen. Maandag werd ik langs alle afdelingen rondgeleid. Overal handen schudden en uitleg horen. Het was erg interessant. Zo maken ze ook hun eigen protheses en brace. De collega's zijn erg aardig, alleen mijn naam vinden ze erg moeilijk om uit te spreken! J
Maandag ben ik eigenlijk overal gewoon wezen kijken, vragen, en voorstellen. Zo ben ik een tijd lang bij de ergo therapie geweest. Je ziet hier kinderen met klompvoeten, best vreemd om te zien. Sommige kunnen wel lopen maar vraag niet hoe. (op de bovenkant van hun voet!) Ook zie je kinderen met spina bifida (open ruggetje) Deze kinderen zijn vaak verlamd aan de benen. Bij de fysio leren ze hun toch nog wat mobiliseren. Met bijvoorbeeld een brace en krukken. Daar gaat wel lange tijd overheen. Ook liggen er kinderen in tractie of hebben gips. Ook zijn er kinderen met een waterhoofd. Echt sommige zo groot! Heftig zeg!

Dagprogramma van de kinderen:
- Lunch
- rust tijd
- therapie
- thee pauze
- vrije tijd (speeltuin, tv kijken, spelletje)
- avond eten
- naar bed?

Ook was er maandag de Wardround. Dan lopen alle therapeuten lang de kinderen om hun vooruitgang te zien en rapporteren dit in het dossier. Of geven de wijziging door aan de verpleging. Dit is alleen op maandag. Soort MDO, voor de verpleegkundige onder ons. Zo ligt er ook een jongen met grote wonden. Hij heeft een infuusnaald en krijgt antibiotica in shot. Deze werd maandag gewijzigd omdat er niet genoeg resultaat te zien was.

Ook heb ik lekker bij de kinderen gezeten, kennis gemaakt en wat gespeeld. Een potje memory. Maar daar zijn ze beter in als ik! En ze waren helemaal gek van mijn stickers. Op hun hand en ze keken er de rest van de dag naar! Je maakt ze aan het lachen en je heb weer een hart gestolen. Ze zijn dol op wat extra aandacht. Dinsdag ben ik vooral bij de verpleegkundige geweest. Bedden opmaken, wonden schoonmaken, hechtingen verwijderen, medicijnen geven. Het was leuk maar zó anders!! 's Middags ben ik lekker met een groepje kinderen naar de speeltuin geweest. Er is een nieuwe speeltuin, aangepast op gehandicapte kinderen. Zij vinden dit zo leuk! Hele blije kinderen! En daar doe je het voor! Al is het wel erg vermoeiend, al die schommels, wipwap, draaimolens duwen. Gelukkig was ik samen met de ergo therapeut. Want in je eentje kan je niet die kinderen (met gips) tillen.

Nou dit was het weer! Hoop snel weer meer te schrijven! En misschien wat foto's te plaatsen!

Liefs Astrid vanuit Kenia, Mombasa

Ps. Mam en tante Agnita, ze drinken hier allemaal hun thee met melk! Hebben jullie dat hier vandaan ofzo?

Roos

Haa meissie,

Gelukkig, hoef je het MDO niet te missen ;-)
& hechtingen verwijderen, hebben ze daar ook stitchscutters of doe je dat op een andere manier?
Je kunt je VBH ook goed bijhouden met AB's geven :-)
Leuk om zo weer een verhaal van je te lezen!
Werkse van de week! Geniet van al je nieuwe indrukken en doe voorzichtig!
Ik stuur je gauw een Word berichtje :-)

Heel veel liefs!
Roos

Peter&Eveline

Hoi Astrid!
Mooi om zo ver van elkaar vandaan, toch op de hoogte te kunnen blijven van je verblijf daar.
Je wist dat het daar armoedig was, maar de werkelijkheid is toch heel aangrijpend.
Heel veel sterkte met wennen en we hopen dat je toch een lichtpunt(je) voor de mensen en kinderen daar mag zijn!
We denken aan je!

mams

m'n lieve dochter, wat heb je al veel gezien en indrukken opgedaan. Zo'n dag op de apdk lijkt me wel behoorlijk druk en heftig.
Leuk dat je zelfs met stickertjes de kinderen blij kan maken. Ik vind het fijn dat we je zo kunnen volgen en wat kunnen babbellen. Ik zal snel een mailtje proberen. Wees voorzichtig. Hartelijke groeten

Mirjam en Gertjan

wat leuk omook zo even jou dagje te zien !

mir en gj

't Nel H.I. Ambacht.

Leuk te lezen wat en hoe je het doet daar in het verre Kenia.Ik ben blij dat het wennen je zo goed afgaat en je al leuk met de kindjes in de weer bent.
Ik wens je nog veel plezier en hoop dat je bereikt wat je wilde met deze reis.
Hartelijke groetjes..

Lisette Huurman

Hoi Astrid,
Ik was ook even benieuwd naar je ervaringen en hoe het gaat..
Leuk om te lezen!
Veel succes met alles!

Groetjes Lisette

Jan & Annet

Ey As,

Wat leuk om je zo te volgen, door de drukte rond onze trouwdag en verbouwing hebben we er helemaal geen erg in gehad dat je vertrok....Excuses:-)

Succes met alles daar en we 'loeken; regelmatig even ofdat je iets nieuws hebt.

Enne, als je stickers op zijn kunnen we misschien we een pakketje met nieuwe sturen, ik weet niet of dat kan maar anders doen we het graag:-)

Groetjes!!!!

Janneke

Hey Astrid,

Zo te horen is het allemaal heel anders, maar toch ook heel leuk!!
Werkse en succes met alles daar. Wel fijn dat je gewoon ziet dat je daar die kinderen blij maakt! Super dat je doorgezet hebt.

Groetjes Janneke

Svenja en Petra

Hoi Astrid, met weemoed lezen we de verhalen en missen APDK nog meer dan we al deden. Fijn dat je je draai gevonden hebt! Geef onze Kenia mama en papa een knuffel van ons en zeg dat we ze missen!
Geniet van je tijd want voor je het weet zit je alweer thuis met heimwee zoals wij......

Doingoood